Geschiedenis

De Stichting Assistance Healtcare Albania (AHA) is opgericht op 17 januari 1994. Na eerst in het noorden van Albanië werkzaam te zijn geweest, heeft men in de loop van de tijd een standplaats verkregen in de plaats Fushë Krujë. Door de loop van de tijd zijn er al heel wat vrijwilligers, bestuursleden en andere mensen betrokken geweest bij het werk van onze stichting. Het bestuur bestond vanaf de oprichting met name uit vrijwilligers uit de buurt van Weert, waar dhr. Theo Bolle lange tijd een belangrijke drijvende kracht was.
Sinds 2007 bestaat de stichting uitsluitend uit (onbetaalde) vrijwilligers uit het Westland.

Sinds 1 januari 2008 zijn wij door de belastingdienst erkend als een Algemeen Nut beogende Instelling .Dit houdt in dat giften aan onze stichting gedaan, fiscaal aftrekbaar zijn als gift voor de inkomstenbelasting.

RSIN/fiscaalnummer 8070.44.581